KJEMISK MEDISINSK PEELING

Kjemisk peel er metoder for å «fornye» huden på. Dette gjør man ved å lage en kontrollert overfladisk skade i huden, med ulike virkestoff som har en lavere PH enn hudens egen.

Man kan si det er en form for hudfornyelse som omhandler ødeleggelse av epidermis/dermis. Peeling gir en effektiv hudfornyelse og bedring av aldringstegn som rynke, akne, pigmenteringer og solskader.

Peelinger anbefales som en kur for å få mest effekt ut av behandlingen. Det er vanlig med 1-6 behandlinger, dette er avhengig av hva slag kjemisk peel det blir utført.

Kjemisk peel kan kombineres med microneedling/dermapen og mesoterapi behandlinger.

Det er viktig at du følger forbehandling og etterbehandling følges slik det som er avtalt med din behandler. For å unngå reaksjoner, lang nedetid og for å oppnå best mulig resultat.

Det finnes forskjellinge typer og stryker på kjemisk peelinger. Noen syrer jobber overfladisk mens andre går dypere og man har dermed lengre nedetid med rødhet og flassing. Ved overfladiske peelinger er det lite nedetid, mens ved medium og dypere peelinger er det kraftige rødhet og flassing som kan vare i 1 til 2 uker.

Før behandling

Hos oss er vi opptatte av at du skal følge deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Under konsultasjonen vil du få informasjon om behandlingen, dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Det er anbefalt å bruke hjemme produkter i forkant av behandlingen, gjerne noen uker før.   Unngå å ikke vokse huden/epilere, ikke ha utført laserbehandlinger eller andre hudbehandlinger. Det er viktig og ikke å ha vært i solen, en noen uker før behandling. I de fleste tilfeller kan man utføre behandlingen samme dag som konsultasjonen.

Etter behandling

Følg rådene som din behandler har gitt deg, vær nøye. Rødhet og flassing er helt normalt etter utført behandling. Det veldig viktig å unngå soling og bruk SPF. Vi anbefaler ikke fysisk aktivitet samme dag. Følg hudprogrammet for etterbehandling slik de er avtalt med din behandler for best resultat. Har du spørsmål etter behandlingen kan alltid ta kontakt med klinikken.

Hvordan utføres behandlingen?

Behandlingen foregår ved at produktet smøres eller pensles på huden. Dette gir prikking/stikking/kløe og noe ubehag/smerter ved dypere peelinger.

Resultat

Etter kjemisk peel vil huden fornye seg, forbedrer fine linjer, reduserer fine rynker, gir jevnere hudtone, strammer opp hudvevet, gi huden glød og reduserer akne og porer. For optimal hudforbedrende effekt, anbefales det å ta en kur på 4-8 behandlinger.